luni, 8 noiembrie 2010

Flash - metoda Drag&Drop


Aplicatia incorporata in acest post reprezinta o secventa dintr-un exercitiu Flash, de interes pentru realizarea unui quiz (aceasta aplicatie simpla a fost realizata mine, in cadrul cursului derulat prin proiectul CIFRU, folosind Adobe Flash CS4 si AS3).

Pentru realizarea aplicatiei am utilizat metodele startDrag si stopDrag.
Alte aspecte de interes:
  • utilizarea casetelor de text dinamic;
  • modificarea prin cod a formatarii textului din casetele ce afiseaza rezultatul evaluarii;
  • resetarea aplicatiei la reluarea testului (secventa adaugata numai pentru verificarea modului de functionare a aplicatiei). 

Testati aplicatia (postata mai jos).

miercuri, 3 noiembrie 2010

Flash - Tween si masca

Aplicatia postata aici (realizata de mine in cadrul proiectului european CIFRU folosind Adobe Flash CS4 si AS3) poate fi utilizata pentru unitatea de invatare Oscilator liniar armonic (fizica).

In ceea ce priveste proiectarea aplicatiei, am utilizat:cele trei tipuri Tween:
  • Classic Tween (cu ghid) pentru simularea miscarii circulare, 
  • Motion Tween (pentru deplasarea si scalarea unui segment de dreapta utilizat pentru unirea bilei cu proiectia sa pe diametrul vertical) 
  • Shapes Tween (pentru scalarea unei masti utilizata pentru afisarea graficului).

Testati aplicatia (postata mai jos)


Flash - cub

Am revizuit aplicatia postata anterior - Transformari 3D (nu am adaugat insa continut in ferestrele in care se prezinta sarcinile de lucru - este un sablon pe care il pot utiliza la lectii diferite, este ceea ce mi-am dorit).
Acest exercitiu de utilizare Flash a fost realizat de mine in cadrul cursului derulat prin proiectul european CIFRU.

Testati aplicatia


Flash - utilizare Classsic Tween

Postez acum o alta tema propusa in  cadrul cursului derulat prin proiectul european CIFRU: simularea unei ninsori folosind Classic Tween.
Am realizat 3 MC ce contin alte movie clip prin care am redat fulgi in miscare (folosind Classic Tween pentru animatie).
Provocarea aici a constat in a opri si porni rularea tuturor copiilor MC-rilor de pe ecran (la clic pe butoanele stop si respectiv play).
Acest lucru a fost important pentru ca am citit din Help cum poate fi apelat continutul unui MC, am inteles lucruri legate de ierarhia obiectelor, clase, metode ce pot fi apelate, proprietati ale obiectelor, etc.

Simularea nu este chiar OK deoarece se vede reluarea rularii (prin cod se rezolva aceste probleme folosind random - am gasit astfel de coduri pe net). Am dorit insa realizarea temei asa cum a fost data, adaugand numai elementele de cod pentru rularea in modul dorit (trebuie sa mai exersez si lucruri mai simple, pentru care nu prea imi fac timp ...).

Testati aplicatia